ADANA / SEYHAN - İsmet İnönü İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda Coşku ile Kutlandı.

Nis

DİLİMİZİN ZENGİNLİKELRİ PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YAPILAN MASAL ANLATMA YARIŞMASININ KAZANANI, 4/G SINIFI ÖĞRENCİSİ DEFNE ÖZTÜRKÇİNE OLMUŞTUR. ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Nis

OKULUMUZ 2/A VE 2/B SINIFI ÖĞRENCİLERİ, SINIF ÖĞRETMENLERİ İLE BİRLİKTE YÜREĞİR BİLİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİLER.

Şbt

İL GENELİNDE YAPILAN İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASINA OKULUMUZU TEMSİLEN ÖĞRENCİMİZ TUANA KAFALI KATILMIŞ VE 3. OLARAK İL YARIŞMASINA KATILMAYA HAK KAZANMIŞTIR. ÖĞRENCİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Şbt

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINA KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. İL GENELİNDE YAPILACAK OLAN 'İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASINDA' OKULUMUZU 4-H SINIFINDAN TUANA KAFALI ÖĞRENCİMİZ TEMSİL EDECEKTİR. ÖĞRENCİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Şbt

DİLİMİZN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN ORTAYA ÇIKARDIĞI ÜRÜNLERİN SERGİSİ AÇILDI.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi Ocak ayı etkinliğinde yazdığı hikaye ile  öğrencimiz Mahir Alp SUNGURAY 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Ock

ADANA TRAFİK ŞUBEDE GÖREVLİ POLİS MEMURLARI OKULUMUZDA TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ.

Ock

ADANA FİLM VE SİNEMA MÜDÜRÜ KÜRŞAT SÜLEYMAN KALKAN, MÜZELER VE MÜZECİLİK HAKKINDA EĞİTİM VERDİ.

Ock

HER SINIFIN KENDİ STANDINI OLUŞTURDUĞU KİTAP ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ HEM KİTAPLARINI SATTI HEM DE YENİ KİTAPLAR ALDI.  ŞENLİKTE ELDE EDİLEN GELİR LÖSEVE BAĞIŞLANDI.

Ock

OKULUMUZUDA DÜZENLENEN DÖNEM SONU SATRANÇ TURNUVASI SONUCUNDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ:

1. HAKKI SÜZÜLMÜŞ

2. TALHA TÜNEL

3. NÜZKET POYRAZ

ÖĞRENCİLEİRMİZİ TEBRİK EDER, EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ock

Öğrencimiz Tuana KAFALı 5 Ocak Adana'nın kurtuluş gününde sayın valimiz Yavuz Selim KÖŞKER Bey'e Bayrak şiiirini okudu.

Ock

İngilizler, 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması gereğince Maraş, Adana, Antep ve Urfa bölgelerini işgal etmişlerdi. İngiltere ile Fransa arasında 15 Eylül 1919’da imzalanan Suriye Antlaşmasıyla ise bu bölgelerin işgal hakkı Fransa’ya devredilmiştir. İstanbul’da kurulmuş olan Kilikyalılar Cemiyeti her ne kadar Fransız işgallerinin haksızlığını beyan edip halkı direnişe çağırsa da, halkı asıl harekete geçirecek olan güç Sivas Kongresi olmuştur. Yine Pozantı Kongresi de başta Adana olmak üzere güney bölgelerinin kurtuluş mücadelesinde önemli görevler üstlenmiştir. Adana’nın savunması sırasında gerek Adana halkının, gerek Kuva-yı Milliye kuvvetlerinin gayretleri olumlu sonuçlar vermiştir. Fransızlar, Türkiye ile 20 Ekim 1921’de imzaladıkları Ankara Anlaşması gereğince askerlerini 5 Ocak 1922’de Adana’dan tahliye etmişlerdi. Dolayısıyla Fransızların Adana’yı tamamen boşalttıkları 5 Ocak günü her yıl Adana’nın kurtuluş günü olarak kutlanmıştır. Her yıl bir öncekinden daha ihtişamlı olmasına gayret edilen kutlamalar, İstanbul ve Ankara Halkevlerinde de yapılmıştır. Kutlamalar Adana’da görsel bir şölen oluşturmuş, ayrıca kutlamalar sayesinde şehre yapılan yatırım ve harcamalar şehrin modernleşmesine de katkı sağlamıştır

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ- OCAK AYI YARIŞMA DUYURUSU